Poze Antologie de texte literare pentru ciclul primar

     
Pin It


Antologie de texte literare pentru ciclul primar

Pret: 27,99 RON

Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare

Au trecut deja câțiva ani de când școala începe la 6 ani. Copiii intră în clasa pregătitoare si, la nivel teoretic cel puțin, ar trebui sa învețe recunoașterea literelor alfabetului si desenarea acestora.
Locul ABECEDARULUI a fost luat de disciplina Comunicare în limba română. Acest aspect ar presupune ca, pe parcursul primilor trei ani de școală, până la finele clasei a II-a, copiii să audieze/să citească doar povești scrise pe înțelesul lor, iar limbajul folosit sa fie unul funcțional.
Nu negam frumusețea basmelor clasice, nici a poeziilor secolelor trecute, dar cu acestea, cu siguranța, copiii se pot delecta după ce trec în clasa a III-a.
 
Antologia noastră ține cont de toate aceste realități, astfel încât:
 
• Selecția textelor propuse pentru clasele mici s-a făcut cu multă grijă, alegând doar poezii, povestiri și povești a căror înțelegere nu presupune căutarea cuvintelor în dicționare de arhaisme;
 
• Domină textele din literatura contemporană, iar textele clasicilor sunt repovestite în cel mai fermecător stil;
 
• Exista o secțiune distinctă care cuprinde texte nonliterare, iar selecția acestora ține cont de prevederile programelor de la Matematică și explorarea mediului sau Științe ale naturii.
 
• In clasele a III-a și a IV-a, elevii studiază Limba și literatura română, capacitățile lor cognitive cresc și am considerat firesc ca inclusiv textele clasice selectate să fie reproduse integral.
 
• Pentru că ne dorim să-i împrietenim pe elevi cu marea literatură, am apelat la repovestiri ale unor opere consacrate (Bătrânul și marea; Gulliver; Chemarea străbunilor; Micul prinț; Oliver Twist; Războiul lumilor ș.a.), romane ale căror subiecte sunt potrivite, dar a căror întindere depășește răbdarea de care pot dispune copiii cu vârste sub 10 ani.
 
 
Format: 24 x 17 cm
Nr. pagini: 376

Varsta: 6-9 ani

 

0770 894 972 - Comenzi telefonice
luni-vineri 09.00-17.00

 


Detalii produs


Categorie: 6-9 ani

Producator: AramisProduse similare